5 gode ting til mandfolket

 

I en verden med flydende seksualiteter, køn og nu udefinerbare roller, kan det være farligt at bevæge sig ud i en definition af ”en rigtig mand.” At være et rigtigt mandfolk handler ikke længere om magt, rigdom og hvem der er bygget størst diverse steder. I dag kigger vi efter andre kvaliteter, og komiker Karsten Green har fint samlet modet til sig, stået frem og sagt:

 

”En rigtig mand er én, der tror på sig selv, kender sig selv

og tør sige fra på de rigtige tidspunkter. Han har et stort

hjerte og er villig til at hjælpe […] folk omkring sig”

 

Udover at leve op til disse personlighedsrelaterede krav, er der selvfølgelig også nogle materielle faktorer, der kan hjælpe godt på vej. Det er ikke en liste med krav, men en liste med muligheder, for… det handler jo om at kunne sige fra på de rigtige tidspunkter. Så mærk efter i dig, og hvis det virker cool, hopper du blot med på bølgen.

  1. En rigtig mand ejer accesories

Det er efterhånden længe siden, at mænd ikke måtte bære smykker og andre accesories. I dag er der stil over et hankøn, som for alvor forstår, at det hele handler om detaljen. Uanset om det er et luksussur, et læderbælte, farverige strømper eller ringe.

  1. En skinnende motorcykel

Det kan da godt være, at konerne ikke altid er smadderglade for et monstrum af en motorcykel stående i stuen, men du har fortjent ”en ven af folket.” Det fede ved ikke at få den ind i stuen er at bygge (eller leje/bruge) et skur. Dit eget værksted, hvor du rigtigt kan nusse om den.

  1. Et lækkert jakkesæt (til skabet)

Hvis ikke du bærer jakkesæt ofte, er det dog en god ide at eje et. I bølger gifter vennerne sig, hvor jakkesættet vil være nødvendigt. Efterfølgende inviterer de samme venner til barnedåb, hvor det igen vil være nyttigt. Så kommer skilsmisserne og… ja, der lader du bare sættet vente i skabet, indtil de gifter sig med igen.

  1. Værktøjskassen – den stereotype

Det er en klassiker og måske ude af mode at sige, men en rigtig mand ejer altså en værktøjskasse. Men uanset hvad, er det et must. Voksenlivet er fyldt med ting, der skal fikses. Og hvem elsker ikke, når manden i huset selv kan?

  1. Strømper UDEN huller

Mange vil nok sige, at det er omvendt. En rigtig mand har huller i sokkerne! Men jeg er ked af at sige det… fordi nej, få nu fat nye sokker. De koster ikke det hvide ud af øjnene, og det ser bare mere soigneret ud, når sokkerne er in takt.

Som det gerne skulle fremstå er der mange måder at være ”en rigtig mand” på. Der er ikke bare én opskrift at følge, men mange, og disse kan også mikses på tværs, så flere smagsoplever opstår. Det handler blot om at kende- og tro på sig selv. Dét er en rigtig mand.