5 playlister til din aften med gutterne

Du skal måske holde fest for kammeraterne, hvor jeres bedre halvdel bliver der hjemme, og i derfor virkelig kan feste igennem. Som i virkelig! Der er derfor også mulighed for at dykke ned i de gode gamle rock plader eller cd’er, som er gemt væk nede i kælderen… Nå nej, de røg under flytningen, eller blev erstattet af streamingtjenesterne. Derfor har vi her samlet 5 forskellige playlister til den perfekte fest – alle sammen med forskellige formål men med rødder inde for rock! Hvis du har lyst til at læse eller finde inspiration om musik, kan du med fordel besøge musikbloggen corydontobias.dk.

 

1 Make-up, læder og heavy metal!

Husker du tilbage på tiden hvor dine yndlingsbands, var fuldvoksne mænd med makeup i hele krydderen, der spillede en måske lidt mere poppet form for metal? Årtiet var 80’erne, og de gode gamle hits fra bands som Mötley Crüe, Van Halen og Scorpions er samlet på denne playliste. Samtidig er der også sneget sig numre med fra den lidt tungere ende som Metallica, hvor 80’erne samtidig var årtiet, der bød på hiphop/rock fusion fra Beastie Boys. Du er derfor sikret et nostalgitrip tilbage til de gode gamle 80’ere, ved at lytte til playlisten lige her.

2 Vi elsker 90’erne…

…er blevet et festivalfænomen over sommeren i adskillige danske byer, men det er lidt som om at de har glemt det fantastiske take som bands som Nirvana og Pearl Jam tog på rocken, der udviklede genren til grunge. Bevares, det er måske også en urealistisk bookning fra festivalarrangøren, men hvis du vil dykke ned i 90’erne og finde andet end Aqua og DJ Alligator, kan du med fordel lytte til denne playliste, som samler alt fra grunge, funk-rock, nu-metal og vi kunne blive ved.

 

3 Dad-rock

Den gode gamle far rock er blevet et begreb for den psykedeliske lyd, som rocken fik i slut 60’erne og 70’erne. Sandheden er vel at fædre i dag, er vokset op med en lidt andet slags musik i radioen, og derfor er der også lidt nyere bands med på denne playliste (her refereres til det topaktuelle, nye band Dire Straits). Hvis du vælger listen her vil du primært finde gode gamle rock klassikere fra Pink Floyd, Led Zeppelin, Jimi Hendrix mm.

 

4 Hård tråd

Navnet på denne playliste siger nærmest sig selv. Kan musikken ikke blive hård nok, når gutterne kommer forbi? Så tune ind og skru op på 11 på de helt tunge stoner/doom numre fra Black Sabbath og Electric Wizard eller få lidt mere tempo på med System Of A Down og Metallica. Listen finder du her.

Ps. ekstra stor bajer til ham, der kan få samme reaktion ud af gutterne som Slipknot fik ud af publikummet på Roskilde i 2009! (spol frem til 6:30 minutter)

 

5 En blandet pose bolsjer

Hvis du simpelthen ikke kan bestemme dig for hvilken stemning du er i, så værsgo – de bedste sange fra hver af overstående lister blandet i en pærevending, lige til at rocke med på her.

Udgivet i Fun