Iværksætteri

5 gode råd til at komme i gang med iværksætterlivet

Iværksætteri

Måske du har en lille iværksætter gemt i maven og går og drømmer om et liv på dine betingelser, med frihed og store muligheder.

Måske du også synes hele processen kan virke lidt uoverskueligt. Forståeligt. Det er heller ikke nemt at være iværksætter. Der er mange udfordringer og ofte kan vejen til succes være lang og hård.

Vi har ikke det gyldne mirakelmiddel, der gør dig til den nye Steve Jobs i overmorgen, men her har vi samlet 5 gode tips, som måske kan hjælpe dig.

#1 Tag udgangspunkt i en af dine egne pains

Det kan ofte give god mening at tage udgangspunkt i et problem (eller en pain, som det hedder i startupverdenen), som du selv har og forsøge at løse dette. I dette tilfælde er du nemlig eksperten i dit problem, og du kan på den måde have en større succesrate I at skabe et produkt, som brugerne rent faktisk ønsker.

#2 Fokusér på en niche

De fleste store markeder er ofte præget af høj konkurrence med mange spillere, såkaldte Red Ocean markeder (efter Blue Ocean Strategy). Derfor kan det ofte betale sig af fokusere på en niche og blive den bedste inden for denne niche. Det er nemlig nemmere, og du har en større chance for at opnå succes. Så i stedet for at fokusere på det brede marked, skal du udvælge et lille delmarked, som du fokuserer på. Mange vil også mene, at det er bedre at have 1.000 fans, der ELSKER dig end at have 10.000, som godt kan lide dig. Dette opnår du også nemmere på denne måde.

Fokus

#3 Fokusér på det essentielle – 80/20-princippet

Når du går i gang, vil der være tusindvis af ting, ja titusindvis af ting, som du kan give dig i kast med. Hvis du forsøger at gøre og nå det hele, vil du hurtigt opleve, at det ikke er muligt. Faktisk slet ikke engang i nærheden af muligt, derfor er det vigtigt, at du beholder det store overblik og huske at fokusere på det mest essentielle. Man kan hurtigt fortabe sig i perfektionisme og detaljer, men det er vigtigt at fokusere på det, det rykker ens virksomhed fremad.

 

Her kan det såkaldte Pareto-princip eller bedre kendt som 80-20-reglen være anvendelig. Den siger, at der i rigtigt mange forskellige sammenhænge at følgende regel gælder: 80% af resultaterne kommer fra 20% af indsatsen. Det gælder alt æblehøst til kunder i store organisationer. Her er det vigtigt for dig som iværksætter at fokusere på de 20%, der rykker mest.

#4 Tænk online – Både i forhold til forretningsmodel og annoncering.

Den nemmeste måde at komme i gang er ved at tænke online. (ikke at det behøves at være nemt, men så man har den største succesrate). Hvis man finder en forretningsmodel baseret på et online koncept, vil man som oftest pådrage sig mindre økonomisk risiko og nemmere kunne komme i gang. Det kunne f.eks. være en dropshipping webshop, starte nogle affliate sites el.lign. Hvis man holder det simpelt, vil de fleste som regel kunne lære det meste ret hurtigt.

#5 Husk dine styrker og svagheder – Brug dem til din fordel

Som det sidste punkt er det vigtigt at være bevidst om sine styrker og svagheder. Man skal i ret høj grad fokusere på sine styrker og prøve at outsource ens svagheder, så man kan mest ud af sin tid og sine penge. Dette betyder ikke, at man skal negligere sine svagheder, men tænker over, om ikke man med fordel kunne lade andre om de opgaver. Hvis man f.eks. er rigtigt god til online markedsføring eller tror, at man hurtigt ville kunne lære det, vil det give god mening selv at stå for det. Hvorimod, hvis man synes at andre ting er sjovere, og man tænker at andre kunne være bedre til det, ville det nok være oplagt at give opgaven til et marketingbureau.

Det var de 5 tips. Som sagt, vil de ikke gøre dig til verdens bedste iværksætter, men de er værd at have med i baghovedet i din færd mod nye højder. Held og lykke!