Det danske landshold

Det danske fodboldlandshold er det nationale repræsentative fodboldhold for Danmark. Holdet administreres af Dansk Boldspil-Union (DBU). Danmark har en stolt fodboldhistorie og har deltaget i en række internationale turneringer, herunder verdensmesterskaber og europamesterskaber.

Historie:
Det danske landshold blev grundlagt i 1908 og har en stolt historie inden for international fodbold. Holdet har deltaget i flere verdensmesterskaber og europamesterskaber og har haft perioder med stor succes, herunder vundet EM i 1992.

Største Præstationer:
EM 1992: En af de mest ikoniske øjeblikke i dansk fodboldhistorie var EM i 1992, hvor Danmark blev inviteret til at deltage i turneringen som erstatning for Jugoslavien. Holdet overraskede verden ved at vinde hele turneringen og slå Tyskland i finalen.

VM 1986: Danmark nåede kvartfinalen ved VM i 1986, hvor de blev slået ud af Spanien. Dette var en af de tidlige bedrifter for holdet på internationalt niveau.

Spillere og Stjerner: Det danske landshold har haft mange talentfulde spillere gennem årene. Nogle af de mest kendte inkluderer Michael Laudrup, Brian Laudrup, Peter Schmeichel, og mere nyligt Christian Eriksen.

EM 2020/21:

Gruppespil:

  • Danmark var en del af Gruppe B sammen med Belgien, Finland og Rusland.
  • Åbningskampen mod Finland blev spillet den 12. juni 2021. Danmark tabte kampen med 0-1 efter en tragisk begivenhed, hvor Christian Eriksen kollapsede på banen.
  • Den anden gruppekamp var mod Belgien den 17. juni 2021, hvor Danmark tabte med 1-2.
  • Den sidste gruppekamp blev spillet den 21. juni 2021 mod Rusland. Danmark vandt denne kamp med 4-1 og kvalificerede sig til ottendedelsfinalerne.

Ottendedelsfinale:

  • Danmark vandt kampen med en overbevisende 4-0-sejr og avancerede til kvartfinalerne.

Kvartfinale:

    • Danmark spillede mod Tjekkiet den 3. juli 2021.
    • Danmark vandt kampen med en sejr på 2-1 og avancerede til semifinalen.

Danmarks præstation ved UEFA EURO 2020 blev bemærket ikke kun for deres fodboldfærdigheder, men også for deres stærke sammenhold og vilje til at komme videre efter den følelsesmæssigt udfordrende begivenhed med Christian Eriksens sammenbrud. Holdet viste stor styrke og samling gennem hele turneringen.

Fans og Fællesskab:
Landsholdet har en trofast fanbase, der støtter holdet i både gode og dårlige tider. Kampene bringer hele nationen sammen og skaber en følelse af stolthed og fællesskab.

Det danske fodboldlandshold har en rig historie og en betydelig indflydelse på dansk sport og kultur. Holdet fortsætter med at konkurrere på internationalt niveau og er en kilde til glæde og spænding for fodboldfans i Danmark og verden over.

Læs mere om Landsholdet og EM kvalifikationen her: http://fodboldverdenen.dk/?p=43