Er du klar til elbil

Før hen eller siden kommer du til at køre elbil. Allerede nu er der godt i opstillingen til strøm når det gælder transport. I dette indlæg vil jeg komme ind på de ting de bør overveje, hvis du overvejer at skifte din fossil bil ud med en elbil. Det første og det som alle spørger dig om hvis du kører elbil, hvor langt kører den?  Hvis du som de fleste har været vant til at køre fossil bil igennem hele dit liv, så har du ikke tænkt som meget over hvor langt den kører på en tank, men måske hvor langt den kører pr liter. Stort set alle alm. Fossilbiler kører 300+ på en tank benzin, derfor så rækkevidde ikke et parameter, men som køber vil ligge vægt på når man skal købe en ny fossilbil. Ved køb af elbil er derfor vigtigt, at tænkte dit kørselsbehov ind i rækkevidden på bilen. Skal bilen primært bruges til fx bykørsel og har du behov for at køre langt, så kan du fordel vælge en lidt billigere elbil, som ikke har et stort batteri, men forskellen fra biler med de mindre batterier og op til de lidt større er ikke kæmpestor, grundet den lave mænge afgift er på elbiler pt. Hvis du kører meget motorvej og behov for køre længere ture til tider, bør helt klart kigge hen imod biler med et batteri på minimum 50 kwh, dette giver en rækkevidde i praksis på omkring 300 km og opefter i de fleste modeller. Næste punkt til overvejelse er om du har brug for træk, mange elbiler må slet ikke trække noget og dem må trækker 900kg opefter, som er nok til de fleste behov fx til en tur på genbrugspladsen. Sidste punkt til overvejelse er finansieringen af bilen. Markedet udvikler sig i hastig fart og teknologen bliver kun bedre samt billigere år for år. Derfor bør du overveje at lease din næste elbil, for så er sikker ikke at stå med en bil som er kommet bagefter i takt med udviklingen.