Derfor skal du skifte dæk på din bil

 

Det er vigtigt at køre med de rigtig dæk. De rigtige dæk til din bil kommer an på vejrforholdene. Det anbefales at man skifter til vinterdæk når temperaturen kommer under 7 grader og til sommerdæk når det er over 7 grader. Mange tænker at det ikke gøre den store forskel når man eksempelvis kører med vinterdæk i en sommerperiode, men der er faktisk en god grund til at skifte de rette dæk.

bildæk

Vinter og sommerdæk er begge dæk som er produceret til bestemte vejrforhold og de fungere bedst i de vejrforhold som de er produceret til. Det er risikabelt at køre med sommerdæk om vinteren og omvendt er det farligt at køre med vinterdæk om sommeren. Dette skyldes bremselængden som er anderledes.

Ved at køre på slags dæk holder dine dæk også i længere tid. Det er nemlig sådan at vinterdæk slider 20% hurtigere op og ved at du kører med to forskellige dæk kan du holde levetiden længere på dine vinterdæk og sommerdæk også. Det er derfor ikke kun af sikkerhedsmæssige årsager at man skal køre med de rette dæk under de forskellige vejrforhold, men også fordi at det er mere økonomisk.

En anden årsag til at skifte til rette dæk er forbruget af benzin. Det er nemlig sådan at vinterdæk er lavet på den måde så din bil bruger mere benzin ved at køre på vinterdæk. Ved at skifte fra vinterdæk til sommerdæk når tiden er inde kan man derfor spare en del penge på brændstof.

Er du i tvivl om hvordan du skal skifte dine dæk? så klik her.