Hvordan formår tøjproducenter at producere en lækker t-shirt ud af bambus?

Ifølge Taenk.dk, fråser danskerne om sig med tøj – vi er storforbrugere af tøj, og i miljøets tegn er det ikke et flot prædikat, derfor har Klimavenligt tøj sat fokus på at vi skal udskifte garderoben med bæredygtigt tøj med blandt andet tøj i bambus.

Du undrer dig nok over hvordan i alverden sådan et hårdt materiale kan blive til det blødeste sæt undertøj eller en silkeblød t-shirt, og så endda bæredygtigt.

Bambus gennemgår forskellige steps som kort fortalt går ud på først og fremmest at høste bambussen, lægge bambussen i blød, forarbejde den nu nye bambusmasse for derefter at spinne det til bambusfibre.

Ønskes en mere detaljeret beskrivelse, har Klimavenligt-tøj.dk forklaret med uddybende ord og overskuelige billeder hertil.

En lille skov med bambus frigiver 35% mere oxygen end hvad tilsvarende træ frigiver.

Det fantastiske ved bambus er at tøjet er bæredygtigt. Materialet er ligeledes også åndbart, blødt, antibakterielt, velegnet til sensitiv hud og sidst men ikke mindst er materialet også allergivenlig. En række egenskaber som ikke er til at modstå og du kan sagtens finde smarte t-shirts eller andet i bambus hos bl.a. Bambustøj.dk, Intimo.dk eller andre sider.