Mercedes-Benz SL W113 veteranbil

Drømmer du også om en veteranbil? Her finder du den perfekte guide til at købe din drømmebil

Den klassiske bildrøm rammer mange mænd på et eller andet tidspunkt i livet. Måske vil de have den bil, de drømte om i gymnasiet (eller faktisk kørte og stadig savner). For andre er det ideen om at tage en nedslidt klassiker og renovere den til perfekt stand. Nogle mænd kan godt lide at købe investeringsbiler med håb om at tjene på dem i fremtiden. Uanset hvad din begrundelse er for at købe en veteranbil, så kigger vi her på hvorfor du skal købe en veteranbil og hvilken veteranbil du skal købe.

Hvorfor skal du købe en veteranbil?

Som nævnt ovenfor køber folk veteranbiler af alle mulige årsager, og det er vigtigt at være realistisk med hensyn til, hvorfor du køber en klassisk bil, hvis du ønsker, at det skal være en fornøjelig oplevelse fremfor irritation og beklagelse. Nøglen til den bedste oplevelser er, at vælge den bil der passer til dig helt fra starten af.

For eksempel drømmer du om en 1976 Mercedes-Benz 450SL cabriolet til at køre ture med konen i aftensolen. Vælger man at købe en rustbunke/projektbil med henblik på restaurering, forudsat at man penge og dedikation til at restaurere den, vil det stadig tage flere år, før den er klar til at komme på vejene. På det tidspunkt har man måske allerede mistet interessen i bilen eller gået kold i projektet. I dette tilfælde kan en færdig restaureret bil, klar til kørsel være det bedste valg for dig.

Men hvis du er en person med masser af fritid, der nyder at få beskidte hænder, kan et komplet restaureringsprojekt muligvis passe til dig.

Hvilken bil skal du købe?

Her er en række gode råd til førstegangskøbere.

Veteranbilsklubber: Der er klassiske bilklubber til alle bilmærker over hele landet. Uanset Om du er en gør-det-selv fyr eller bare vil tilmelde dig en klub for at tale om din passion for bilen, er det rart at vide, at der er andre mennesker i samme position som dig. Mange af dem er mere end villige til at give råd eller endda give en hånd. Mercedes-Benz har en stor og aktiv klub i Danmark. Se mere her: Mercedes-Benz Klub Danmark.

Tilgængelighed af dele: Mange Mercedes-Benz veteranbiler kan bygges ud fra et katalog. I nogle tilfælde kan du endda bestille et helt nyt karosse til bilen. Dette er vigtigt, fordi du vil have adgang til dele, til en rimelig pris som er vigtigt hvis du vil holde din gamle bil kørende.

www.classicstarclub.com kan du finde en eksempler på gode veteranbiler at købe.

Mercedes-Benz S-Klasse (W108) en af de veteranbiler der anbefales i artiklen, og som Classic Star Club ApS lagerføre.
Mercedes-Benz S-Klasse (W108) en af de veteranbiler der anbefales i artiklen.

Køb: Selvom der er mange biler at vælge imellem, har jeg nedenfor angivet nogle eksempler efter prisklasse. Denne liste er beregnet til at give dig nogle startpunkter baseret på budget såvel som egenskaber. De angivne prisklasser er for biler i fin stand:

DKK 25.000 – DKK 50.000 – 1975-1986 Mercedes-Benz E-klasse (W123)

Denne bil definerede en generation med over to millioner biler fremstillet. Det er en meget solid og klassisk bil. Hvis du leder efter noget med simpel mekanik, er dette et godt sted at starte.

DKK 50.000 – DKK 100.000 – 1965-1972 Mercedes-Benz E-klasse (W108)

Disse ikoniske biler er pyntet i krom og blev lavet med omhu, før der overhovedet blev tænkt på biler. Det er en meget elegant bil, der med sin 6-cylindrede motor altid giver dig et smil med på vejen.

DKK 100.000 – DKK 150.000 – 1979- Mercedes-Benz G-klasse (W460)

Den ikoniske firhjulstrækker fra Mercedes er nok en af de bedste biler der nogensinde er bygget. Med over 40 år i produktion må denne bil siges at have været en succes fra starten. Der ses nu en stigning i priserne på de ældre modeller, og her kan du være sikker på at få en bil der altid starter.

Over DKK 150.000

På dette prisniveau er der mange forskellige muligheder. Disse biler er ofte investeringsbiler og i fremragende stand. Inden du dykker ned i en af ​​disse biler, skal du forstå, at de kræver omfattende vedligehold og grundig markedsundersøgelse inden køb.

Salg: Selvom du er i købstilstand nu, vil du sandsynligvis en dag sælge din bil. Og her er det meget lettere at sælge en kendt klassiker. Her er Mercedes-Benz lige nu det mest anerkende brand inden for veteranbilsverdenen.