For at lave ”instant nudler” kviknudler kræver det blot kogende vand og nogle få minutters tålmodighed. Det kogende vand blødgøre nudlerne, hvor der er bliver tilsat en masse duftende aromaer og krydderier. Perfekt til en tømmermænds dag.
Det er ikke svært at forstå hvorfor de Asiatiske nudler er så populære i blandt mænd. Især de unge elsker dem. Det er dog lagt fra mormors retter som kan vække minder tilbage fra barndommen og højtider.
”Billigt mad til manden der hader at lave mad“
Kviknudler er bestemt ikke bruneris med Oksekød på 3% fedt. Men det fraholder alligevel ikke de unge.
Mathias fra Aarhus studere til daglig på Erhvervsakadamiet i Viby. Han elsker nudler og udtalte sig således.
”Hvorfor jeg godt kan lide instant nudler?, Jeg synes det for det første smager godt, er billigt også er det hurtigt. Jeg spiller fodbold 3 gange i ugen, samtidig med at jeg går i skole. Nogle gange har jeg ikke tid til at lave mad, men vil stadig gerne have noget varmt, derfor føler jeg det er en let, hurtig løsning“
Vi talte med flere på Erhvervsakademiet som deler samme holdning som Mathias. Det lyder til at det er prisen, effektiviteten og smagen som får de studerende til at købe kviknudlerne. Især de stærke nudler har en plads de unges hjerter. Brandet SamYang producere stærke kvik nudler, som er blevet meget omtalt de seneste år. Bloggere, Youtubere og influensers har reklameret med en såkaldt ”Spicy noodle challenge” som går let nok ud på, om man kan holde til de stærke nudler. Denne Challenge gik viralt i mange måneder.
Hvor køber drengerøvene kviknudlerne henne?
Under vores interview med de unge studerende spurgte vi indtil hvor de købe nudlerne.
Man skulle tro man kendte svaret, ikke? Føtex, Netto eller Rema1000.
Der tager man desværre fejl. En lille virksomhed i Aarhus har nemlig åbnet en webshop, som udelukkende specialisere sig i salg af kvik nudler.
http://www.instantnudler.dk/

”Udvalget var for småt i Danmark“
Vi tog kontakt til Instantnudler.dk og spurgte indtil hvordan det hele var gået til.

”Vi startede virksomheden op fordi jeg en dag stod nede i Føtex og skulle have noget hurtigt mad. Jeg søgte hen til instant nudlerne, som var placeret i bunden af en hylde.
3 sølle varianter, var hvad Føtex kunne byde på.
Jeg tjekkede andre supermarkeder og de havde samme smålige udvalg af nudler. Udvalget var simpelthen for småt i Danmark. Så jeg lavede en hjemmeside og begyndte og sælge nudler. Jeg markedsførte lidt over de sociale medier og lavede nogle Google optimering. Det endte så med at give pote, da vi i dag er en virksomhed som vækster godt“

Instantnudler.dk har over 40 forskellige varianter af kviknudler fra hele verden. Og med et fangende slogan ”#Sendnoodles“ har de vækker den indre drengerøvs interesse.