Rollefordelingen når der skal købes bil – hvem sørger for hvad?

boss-454867_1280

 

 

Du kender det sikkert. Konen har i lang tid beklaget sig over, at i kører i en gammel spand. Hun fortæller at flere af hendes kolleager har fået ny bil, og det får hende sådan til at ærgre sig over, at i ikke også har været oppe med læderet, og investeret i en ny bil.
Men i en travl hverdag, kan der sagtens gå langtid mellem tanke og handling.
Kvinden vil rigtig gerne fortælle, hvor meget hun godt kunne tænke sig en ny bil, men hun forventer at manden tager det næste skridt.

Rolle fordelingen har før været opgjort således, at manden bestemmer motor osv. Og kvinden bestemmer farven. Derimod kunne det være interessant, hvis manden forsøgte at gøre oprør mod dette, og i stedet prøver at inddrage kvinden mere i bilkøbet, da dette jo som regel er en fælles investering.
Som mand må man også gerne forvente lidt engagement fra kvindens side, og hun kan ikke bare forvente, at manden tager sig af det hele – selv de nok vil være bedst tjent med det.

 

 

Giv afkald på sin ”rolle”

Selvom vi snakker meget om, at det er kvinden som skal tage mere initiativ og engagement når det kommer til investering i bil, så handler det i bund og grund også om, at nogle mænd skal give afkald på noget af sin rolle.
En rigtig mand skal jo ikke kun vise engagement og være ham som går for resten. Nej tværtimod, så er det ligeså maskulint, at man kan give plads til at kvinden, som kan få noget at skulle have sagt, når man kigger på bil.

De fleste mænd lever i fantasien om ”Jeg er manden. Nu skal jeg vise hvordan man handler bil”, fordi mænd på denne måde kan vise magt og power.
Hvis vi mænd blot giver afkald på en lille del af denne magt og power, så kan det være at vores kvinder i fremtiden vil bidrage meget mere, når det kommer til køb af bil.

Fra tanke til handling

To hjerner tænker bedre end en, er der et ordsprog som siger. Og der er nok noget om snakken.
Sagt med andre ord, vil i med fordel i fællesskab kunne finde frem til jeres drømmebil. Ved at få begge holdninger på bordet, bliver det også nemmere at finde den bil, som passer til netop jeres behov.
Se om jeres kommende bil ikke skulle være på tagethomsen.dk. Der er i hvert fald en masse forskellige biler at vælge mellem, så mon ikke der skulle være en til jer også.

peugeot-499684_1280