Bedste gin og tonic

Glassets indhold og de hyggelige rammer er mænds fokus

Efter en travl og stressende uge på arbejde, er der er ikke noget som et iskoldt glas gin en hårdt arbejdende mand ser frem til. Tanken går på en sjov, festlig og hyggefredag fredag aften med lækker mad, som hans elskede kone har brugt hele eftermiddagen på at handle ind og lave, hans børn som har knoklet i skolen hele ugen, sidder i deres fineste klons og mandens gamle smukke mor, som har sørget for familien, har kunne leve så godt, som de gør. Dette er et luksusproblem som mænd ofte tager forgivet.
Når klokken passerer 16.00 en fredag eftermiddag på arbejde, er mændenes fokus ikke længere på dette sted, men tankerne om at ligge hjemme på sofaen med benene smækket op og et glas gin eller rødvin i hånden. Deres store BMW holder ude i garagen og duften af den helt store middag har spredt sig i den store familie villa. Vandet løber allerede i munden.

gin-2126375_1280

Kvindens rolle og forpligtelser tages forgivet

Mændene gør ikke de store bekymringer om hvordan de hyggelige rammer ser ud. Konen sørger for der bliver dækket et dekoreret smukt bord med blomster, de fineste glas hevet op fra kælderen. Hun har udvalgt den fineste kjole fra Co’couture, som hun ekstra har købt ny for at imponere manden – hun gør sit ypperste for at skabe de hyggelige rammer og lave en lækker middag. Samtidig påtager hun sig rollen som den opmærksomme, sørge for alle har det godt og er glade.

Manden har den ”nemme” rolle

Få timer før aftenens store middag skal indtages, får manden ofte ideen om ekstra selskab – gerne nogle venner som kan deltage i middagen og hygge med. Der er altid plads til en ekstra, tankerne om den ekstra madlavning og indsats der skal til, strejfer dem ikke en tanke. ”Gin er der nok af, gerne en til hver hånd”.

På sådan en aften har mændene også den nemme rolle, de skal kun sætte vin og spiritus på køl og sørge for den gode stemning.

Påklædning er i højsædet

Til en middag hopper mændene bare i et par jakkesætsbukser og en skjorte, egentlig bare den det sæt de var iført i på arbejde, tilføjer et spray deodorant under armene og et sprøjt parfume.

Kvinderne kan allerede fra første snak om middagen, spekulere på det evig store dilemma – påklædning, hvad skal man tage på? Hvad passer til højtidligheden, selskab og ikke mindst den måde man gerne vil fremstå? Nogle kvinder kan have en tildens til at investere i nyt tøj til hver begivenhed. Nogle kvinder vil gerne fremstå som noget de faktisk ikke er, køber den nyeste leopard kjole fra et alt for dyrt mærke og som de egentlig ikke føler sig tilpas i. Mens andre kvinder hviler i sig selv og hiver en klassiker frem fra garderoben.

Artiklen er lavet i samarbejde med In-mood.com , hvor kjolen også kan købes.