Sådan holder du en RIGTIG herreaften

Hold en rigtig herremiddag

Midt i hverdagens stress og jag fortjener vi alle sammen engang i mellem at få hverdagen på afstand og nyde vores fritid. Weekenden er perfekt til dette, og at hænge ud med vennerne i nogle timer en lørdag aften er den perfekte måde at få god mad på og have det sjovt, samtidig med at man bruger tid med de venner, som man normalt ikke ser i hverdagen. Står du og skal holde herremiddag, men er du i tvivl om, hvordan man planlægger den helt perfekte aften sammen med vennerne, så læs med her. Herunder er der nemlig samlet nogle ideer til, hvad man kan lave, hvad man kan servere for sine gæster og mere.

mad til fest

En god måde at skyde en rigtig herreaften i gang på er selvfølgelig med en god herremiddag. Til en rigtig herremiddag skal der bestemt ikke være sparet på noget – især ikke kødet. Forbered dig i god tid på hvad du skal servere for dine gæster, så det hele kommer til at være helt perfekt, når aftenen endelig finder sted. Hvis kødet skal være i den fineste stand, hvilket naturligvis er en nødvendighed ved den perfekte herremiddag, så kan det nemlig tage tid at finde ud af, hvor man skal få fat på det til en overskuelig pris. Med til en god steak hører der selvfølgelig også en rigtig god sovs.

Hvor meget mad og hvor mange retter, du har lyst til at servere, er selvfølgelig helt op til dig selv, men lige meget hvad, skal der helt sikkert være en god dessert. Find nogle interessante opskrifter på nettet eller i en kogebog og prøv dig lidt frem i tiden op til for at finde ud af, hvad du synes, der ville passe bedste til din aftens tema.

Øl og vin
Med til en rigtig herreaften hører selvfølgelig masser af gode drikkevarer. Til maden skal der naturligvis være et udbud af gode øl og fantastiske vine. Køb lidt forskelligt ind så dine gæster har mulighed for selv at vælge, hvad de foretrækker. Valget af drikkevarer afhænger dog meget af, hvad I skal have at spise, og hvis du ønsker at gå all in, kan du eventuelt få hjælp fra en ekspert eller tage på vin- eller øl-smagning når du på et tidspunkt har fundet ud af, hvad du har tænkt dig at servere.

drinks
Drinks og bartender
Selvom man i løbet af en god herremiddag godt kan komme til at bruge flere timer på at spise selve middagen, fordi der ofte er en masse mad samtidig med, at man skal have tid til at snakke med hinanden, skal der selvfølgelig også være plads til drinks og måske endda fest efterfølgende. Festens størrelse kommer naturligvis til at afhænge af, hvor mange I er, men lige meget hvad, er det en rigtig sjov idé at leje en bartender til middagen. Det bliver langt sjovere at drikke drinks til en herremiddag, hvis en bartender er til stede for at lave dem. Isterninger købes hos istilfest.dk og dermed kan man ikke gå galt i byen, når det kommer til drinks og hygge efter middagen.

påkldning til herremiddag
Selskabslege og andre aktiviteter er prikken over i’et
En god herremiddag bliver kun bedre af, at der også er planlagt en aktivitet eller to. Det kan blandt andet være en lidt dyrere aktivitet såsom gokarting, øl smagning eller en sportsbegivenhed såsom en fodboldkamp. Disse aktiviteter kan man med fordel lave før selve middagen, så man har varmet op til aftenen, og har god tid til at nyde maden og snakke om de sjove oplevelser efterfølgende.

Ønsker man blot at være derhjemme, eller er man bare ude efter en billigere men stadigvæk superhyggelig aktivitet, kan man for eksempel spille et selskabsspil som Cards Against Humanity eller poker. At holde en film aften med masser af gode action fyldte film er også en klassiker, eller man kan arrangere en turnering i et sjovt Playstation spil. Man kan også vælge at tage i byen og på bar eller diskotek efter middagen. Hvad du vælger at lave, er helt op til dig, og hvad dine gæster ville finde sjovt.