Her er hemmeligheden, der starter din bil hver gang

taendroer

Du ved det helt sikkert godt – tændrørene starter motoren i din bil med en gnist, der antænder brændstoffet, så motoren dermed starter. Lang de fleste er klar over dette, og alligevel glemmer lang de fleste at vedligeholde sine tændrør. Mandag morgen efter en kold weekend i din carport, så starter din bil markant sjældnere.

Derfor får du her tre gode råd til, hvad du kan gøre for at du kan komme på arbejde hurtigt og problemfrit hver morgen:

  1. Sørg for at holde dem rene. Det lyder ret enkelt, ja næsten for enkelt til at tage seriøst. Men gæt en gang, hvad det allerførste, som din mekanikker gør, når han skal tjekke tændrørene på din bil? Du har sikkert allerede gættet det – han pudser tændrørene for at være helt sikker på, at der ikke er noget snavs, der ødelægger tændingsprocessen.
  2. Sørg for altid at have ekstra tændrør til at ligge i din bil. Det er så ærgerligt at stå mandag morgen, hvor du kan lokalisere problemet til tændrørene, mend du ikke har et par friske, så du kan komme videre. Du kan eventuelt købe dem på www.Autodeleshop.dk.
  3. Start bilen 15 minutter før, du skal afsted med fuld varme og udluftning. Dermed når du dels at få fjernet størstedelen af dug og kondensvand, der blokerer dit udsyn. Dels kommer du ud til en bil, der er dejlig varm, så du ikke kommer til at fryse de første 15 minutter.

Du kan læse mere om, hvordan tændrør virker her